Nieuwe webinar over pijn bij de hond
5/1/2019

Pijnbestrijding is een belangrijk, dagelijks onderwerp in elke dierenartsenpraktijk. Pijnervaring kent verschillende dimensies en heeft verschillende functies. Pijn kan dienen als waarschuwing, maar kan op zichzelf ook ziekmakend zijn.

In deze webinar vertelt dierenarts specialist veterinaire anesthesiologie drs. Joost Uilenreef over pijn en pijnbestrijding bij de hond. Hij bespreekt de korte termijn effecten van pijn en wat deze korte termijn effecten voor uitwerking kunnen hebben op lange termijn effecten en dus chronische pijn. Inadequaat behandelde acute pijn is een sterke risicofactor voor het ontwikkelen van chronische pijn. Voor adequate behandeling van pijn is kennis van het pad dat de pijnprikkel aflegt belangrijk. Door kennis van de verschillende onderdelen van dit pad is het mogelijk specifieker pijnbestrijding toe te passen. Joost legt uit welke medicatie aangrijpt op de verschillende onderdelen van het zenuwstelsel. Ook bespreekt hij het belang van het gebruik van een goede pijnschaal en noemt hij welke pijnschaal zijn voorkeur heeft. Tot slot ligt hij toe welke medicatie kan worden toegediend bij de verschillende maten van acute pijn en in het geval van chronische pijn.

Bekijk de webinar nu op: https://www.vetclass.nl/hondkat/pijn-bij-de-hond

Duur: 80 minuten | Punten: 1,5 | Taal: Nederlands

Gerelateerde artikelen
Bekijk alle artikelen

Dit platform is een initiatief van Boehringer Ingelheim met als doel de kennis van dierenartsen op een innovatieve wijze te vergroten.

Support

Support overzicht producten en diensten.

Contact

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen over Vetclass?