Webinar Toxocara canis: Hoe veilig is die zandbak eigenlijk? on demand beschikbaar
5/26/2020

In deze webinar vertelt Professor Eric Morgan ons over het vaak vergeten risico dat Toxocara canis vormt voor zowel honden als mensen, met name kleine kinderen. Astma, eczeem, epilepsie, beperkt leervermogen, ooginfectie en buikpijn zijn voorbeelden van aandoeningen die in verband worden gebracht met Toxocara-infectie. Wat kunnen wij als veterinaire beroepsgroep doen om de volksgezondheid te beschermen? Waarom zou je maandelijks ontwormen? En hoe zit het bijvoorbeeld met resistentie?

Eric Morgan is professor aan de Faculteit Biologische Wetenschappen van de Queen’s University in Belfast (UK). Zijn onderzoek richt zich op de epidemiologie van de overdracht van parasieten en de impact daarvan op de gezondheid. In deze webinar deelt Prof. Morgan in 30 minuten zijn nieuwste inzichten op het gebied van Toxocara canis, Nederlands ondertiteld. De webinar is een aanvulling op zijn recent gepubliceerd artikel in Dier-en-Arts (maart 2020).

Bekijk de webinar nu via deze link.

Gerelateerde artikelen
Bekijk alle artikelen

Dit platform is een initiatief van Boehringer Ingelheim met als doel de kennis van dierenartsen op een innovatieve wijze te vergroten.

Support

Support overzicht producten en diensten.

Contact

Heeft u vragen, suggesties of opmerkingen over Vetclass?