De kunst van het onderhandelen

Categorie
Ondernemerschap
Vakgebied
Algemeen
Type
E-learning
Duur
60 minuten
Accreditatiepunten CKRD
1
Accreditatiepunten CPD
1
Spreker(s)
Gijs Weenink
Taal
Nederlands

Info

Onderhandelen is de kunst van het creëren van een win-winsituatie wanneer er een tegengesteld belang is en je wederzijds afhankelijk bent.

In dit webinar vertelt Gijs Weenink, debat- en speechtrainer DebatAcademie Amsterdam, wat de basis is van succesvol onderhandelen. Daarnaast geeft hij tien tips die je direct kan toepassen in je eigen onderhandelingen.

Een ander woord voor onderhandelen is conflictbeheersing. Dus het geeft handvatten en oplossingen in iedere conflictsituatie. Ook zorg je door onderhandeling voor een betere werksfeer, een prettiger klantcontact en je kunt allerlei zaken voor een lagere prijs kopen of voor een hogere prijs verkopen zonder dat dat ten koste gaat van de relatie. Bij onderhandelingen is het zich verplaatsen in de situatie van de ander van doorslaggevend belang. Goede onderhandelaars steken bij de voorbereiding veel tijd in het nagaan van wat bij de tegenpartij speelt. Gevoelens spelen tijdens de gehele onderhandeling een buitengewoon belangrijke rol. In het normale zakelijke verkeer worden besluiten voor 85% op niet-rationele gronden genomen. Door je op de juiste manier op te stellen in een onderhandeling is de ander sneller geneigd om toe te happen op tot een deal te komen


60 minuten

1 punt(en)